Tehnologija i Internet postali su sastavni deo naših života: bake i deke koriste Skajp, učenici koriste elektronske sveske, čak se i razgovori za posao obavljaju putem Interneta. Tako i bebe i njihov svet prate ovaj rastući trend i naučnici neprestano pokušavaju da unaprede opremu koja će pomoći roditeljima da budu bezbrižni kada je u pitanju zdravlje i bezbednost njihovih beba.

Najnoviji takav proizvod je benkica „Mimo“, koja je, zapravo, unapređen i modernizovan oblik bebi alarma. Uz to što roditeljima pruža mogućnost da čuju zvuke iz bebine sobe, ona prati telesnu temperaturu deteta, izveštava o tome u kom položaju beba spava, koliko je aktivna i kako diše.

„Pokušavamo da uvedemo tehnologiju u roditeljstvo jer se nije mnogo toga promenilo u poslednjih 20 godina“, izjavila je Dulsi Meden, izvršna direktorka i osnivačica kompanije „Rest Devices“, koja je proizvela ovu neobičnu benkicu.

„Postoji mnogo jednostavnih stvari koje se odvijaju u tehnologiji, a još uvek nisu predstavljene mamama“, podsetila je Medenova i dodala da je „Mimo“ tek početak. Naime, ova kompanija planira da na tržište „izbaci“ mehanizovana kolica, flašice koje se povezuju s Internetom pomoću WiFi konekcije i „smart“ pelene.

„Radimo i na privikavanju na nošu. Svi su vrlo uzbuđeni zbog toga“, završila je Medenova.