Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novo u svetu: Inovativna benkica-alarm za bebe!

Bebi oprema ne zaostaje za sve većim brojem proizvoda koji su poboljšani zahvaljujući tehnologiji, pa se na tržištu pojavila benkica koja funkcioniše kao bebi alarm koji mamu obaveštava o bebinoj temperaturi, položaju tela, aktivnosti ...

  Izvor: Foto: Facebook

Tehnologija i Internet postali su sastavni deo naših života: bake i deke koriste Skajp, učenici koriste elektronske sveske, čak se i razgovori za posao obavljaju putem Interneta. Tako i bebe i njihov svet prate ovaj rastući trend i naučnici neprestano pokušavaju da unaprede opremu koja će pomoći roditeljima da budu bezbrižni kada je u pitanju zdravlje i bezbednost njihovih beba.

Najnoviji takav proizvod je benkica „Mimo“, koja je, zapravo, unapređen i modernizovan oblik bebi alarma. Uz to što roditeljima pruža mogućnost da čuju zvuke iz bebine sobe, ona prati telesnu temperaturu deteta, izveštava o tome u kom položaju beba spava, koliko je aktivna i kako diše.

„Pokušavamo da uvedemo tehnologiju u roditeljstvo jer se nije mnogo toga promenilo u poslednjih 20 godina“, izjavila je Dulsi Meden, izvršna direktorka i osnivačica kompanije „Rest Devices“, koja je proizvela ovu neobičnu benkicu.

„Postoji mnogo jednostavnih stvari koje se odvijaju u tehnologiji, a još uvek nisu predstavljene mamama“, podsetila je Medenova i dodala da je „Mimo“ tek početak. Naime, ova kompanija planira da na tržište „izbaci“ mehanizovana kolica, flašice koje se povezuju s Internetom pomoću WiFi konekcije i „smart“ pelene.

„Radimo i na privikavanju na nošu. Svi su vrlo uzbuđeni zbog toga“, završila je Medenova.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica