Kako se navodi u saopštenju Festivala, stručnjaci će se okupiti radi integracije znanja iz psihoterapijskog, akademskog, medicinskog prostora s alterantivnim, tradicionalnim, holističkim i umetničkim praksama lečenja duše i tela.

Tema trećeg po redu festivala biće transformacija, osnovna zakonitost našeg sveta i života, a program je podeljen na četiri dela: transformaciju putem pokreta, transformaciju putem umetnosti, transformaciju putem misli i transformaciju putem dodira. Tako će učesnici i posetioci Festivala biti u prilici da, recimo, objasne procese koji se događaju u životu trudnice, kao i žene za vreme porođaja, postporođajnom periodu, potom u životu mjke koja (ne) doji itd.

Neke od tema radionica, koje će naročito biti interesantne trudnicama i majkama, biće: Bahove kapi i tehnika EFT-a kao vredna mentalno-emotivna podrška trudnici, Majčinstvo kroz dojenje – dojenje je više od hrane, Emocionalno vezivanje u detinjstvu, Kako uspostaviti sklad u buri osećanja deteta s ADHD-om? ADHD iz jednog drugog ugla, Obuka roditelja za masažu beba, Transformacija od začeća u majčinstvo itd.

Prijave za učešće u festivalu „Telo kao kompas“ su obavezne, a prijavljivanje je moguće porukom na adresu festivalduseitela@gmail.com, a više podataka možete pronaći na sajtu www.teloizivotnikompas.org i stranici na društvenoj mreži Fejsbuk pod nazivom “Festival Telo kao životni kompas”.