Mališani iz Iriga su horskim izvođenjem turske i srpske himne otvorili ovaj događaj, a nakon toga su iznenadili zvanice plesnom tačkom uz pesmu Lejdi Gage. Za zabavu je bio zadužen i mađioničar Igor Trifunov, a nakon njegovih čudesnih trikova, svi prisutni su uživali u tradicionalnim turskim poslasticama poput baklava.

Dan dece se  u Turskoj slavi više od 90 godina i poklon je reformatora moderne Republike Turske Mustafe Kemala Ataturka deci Turske i sveta. Svakog 23. aprila, oko 20 hiljada mališana iz preko stotinu država dolazi u Tursku kako bi uživala su brojnim svečanostima u svoju slavu. Proslava Dana dece u Turskoj traje gotovo nedelju dana, a u njoj učestvuju sve škole. Između ostalog, na ovaj mališani šalju svoje predstavnike da u kancelarijama zamene državnike i birokrate, pa tako predsednik, premijer, ministri i guvereneri 23. aprila ustupaju svoje radno mesto deci, koja potpisuju izvršna naređenja koja se tiču obrazovanja i očuvanja životne sredine. Takođe, mališani tada menjaju i narodne poslanike i u Skupštini raspravljaju o temama koje se tiču dobrobiti dece.

U Srbiji je ova proslava organizovana kako bi se nastavila i proširila ideja o deci kao budućnosti svake države i sveta, a održana je u organizaciji Kancelarije za kulturu i turizam Republike Turske.

U sredu, 23. aprila, obeležen je Dan dece, koji se u Turskoj slavi više od 90 godina. Proslava je upriličena u Ambasadi Republike Turske u Beogradu, gde je organizovan svečani prijem.