Povodom obeležavanja Dana majki, marketinška agencija „Mulen“ je krajem prošle godine počela projekat „Najteži posao na svetu“, kojim je želela da skrene pažnju ljudi na sve ono što spada u majčine dužnosti.

Organizovan je lažni virtuelni razgovor za posao, na kojem su kandidati, bez prethodnog znanja o tome koji će posao, eventualno obavljati, odgovarali na pitanja da li su spremni da ispune određene zadatke i slušali sve obaveze „zaposlenog“.

Između ostalog, kao neophodni su nabrojani odlično poznavanje psihologije, menadžerske veštine rešavanja kriza, sposobnost upravljanja istovremenim projektima (kojih je između deset i petnaest) i rad između 135 sati nedeljno do neograničenog radnog vremena. Napomenuto je da će plata iznositi 0 dolara, da nema odmora čak ni za praznike, da zaposleni sme da jede tek kada njegov nadređeni završi svoj ručak itd.

Svi „kandidati“ bili su šokirani, isticali da to nisu normalni uslovi za rad i da im nije jasno ko bi pristao na takav posao.

„Mama“, bio je odgovor čoveka koji je vodio razgovor za posao.

Kada su shvatili o čemu je reč, svi kandidati su bili iznenađeni i zamišljeni, te su svojim majkama uputili poruke zahvalnosti i ljubavi i učinili ovaj duhoviti projekat pomalo dirljivim...

Pogledajte.