Konkurs je, po dvadeseti put, organizovan od strane Prijatelja dece Beograda i kompanije "Večernje novosti", a svoje radove je poslalo oko 2.000 mališana iz 95 prestoničkih osnovnih i srednjih škola.


Izložbu "Mali Pjer" svečano će otvoriti karikaturista Dragutin Gane Milanović, a prisutne će pozdraviti predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, koji je pokrovitelj konkursa.


Radovi su najčešće bili inspirisani temama vezanim za porodicu, školu, zaštitu životne sredine, kao i javnim ličnostima i pojavama iz društvenog okruženja mališana. Ove karikature su najpre izložene na školskim i opštinskim izložbama, a u finalnu selekciju ušlo je 189 radova, nakon čega je žiri koji su činili Dragutin Gane Milanović, Dejan Pataković i Marko Somborac odabrao 77 najboljih kariaktura. Odlučeno je da trinaest najuspelijih dečjih radova bude nagrađeno diplomama, katalozima izložbe, kompakt-diskocima s radovima i bedževima.


Ovaj konkurs nastao je kao pravo i prilika da mališani upute svetu odraslih svoje poruke i izraze sopstveni stav i mišljenje o pojavama koje ih okružuju.