Zrenjanin je postao jedini grad u Srbiji koji je za žene podigao starosnu granicu na 45 godina, kada je reč o programu vantelesne oplodnje. Ta granica ranije je iznosila 41 godinu, a prema rečima Olivere Lisice, načelnice Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave, kreiran je i novi Pravilnik o kriterijumima za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za vantelesnu oplodnju tokom 2014. godine.

Pomoću novog Pravilnika, utvrđeni su uslovi za određivanje iznosa novčane pomoći za svaki par pojedinačno, kao i načini finansiranja, broj pokušaja vantelesne oplodnje finansijski pomognutih od strane grada, postupak podnošenja zahteva i način odlučivanja o njima. 

Olivera Lisica istakla je i da Pravilnik omogućava i muškarcima da se ostvare kao roditelji:

"Ono što takođe Zrenjanin izdvaja od drugih gradova jeste da se ovim Pravilnikom i muškarcu omogućuje da se ostvari kao roditelj, u smislu da ukoliko postoji druga bračna zajednica gde je žena već ostvarena kao majka, daće se mogućnost da taj par učestvuje u programu vantelesne oplodnje i na taj način muškarac ostvari kao roditelj", objasnila je Olivera.

Do sada je, kako kaže Olivera Lisica, sve bilo usmereno na žene i njihovo pravo da se ostvare kao majke, a sada će se voditi računa o rodnoj ravnopravnosti i kada se radi o muškarcima.