Na inicijativu grupe studenata Fakulteta muzičke umetnosti i uz podršku Dečjeg kulturnog centra Beograd, formiran je orkestar DKCB. Ovaj orkestra ima za cilj da se talentovanim mladim ljudima omogući novi način umetničkog izražavanja.

Osnovna ideja je da se mladim slušaocima i izvođačima omogući razmena umetničkih senzibiliteta, ponudi određeni muzički doživljaj i stvori navika posećivanja muzičkih svetkovina visokog kvaliteta.

Orkestar DKCB osnovan je ove sezone, čine ga 38 studenata Fakulteta muzičke umetnosti i učenika srednjih muzičkih škola, na čelu sa Jovanom Lađević i Radanom Jovanovićem.

Nastupi ovog orkestra obogatiće sadržaj mnogobrojnih programa, festivala i manefestacija koje organizuje beogradski Dečji kulturni centar, a premijerni nastup zakazan je za sredu, 26. mart 2014. godine. Nastup će se održati u Velikoj sali Dečjeg kulturnog centra Beograd, u Takovskoj 8, sa početkom u 20 časova.

Ulaz na premijerni nastup prvog orkestra Dečjeg kulturnog centra je slobodan, a svi posetioci će moći da čuju, između ostalog, neke od najpoznatijih kompozicija, poput uvertire dela Volfganga Amadeusa Mocarta "Čarobna frula" i "Rumunske narodne igre", u kompoziciji Bela Bartoka.