Juče je u Beogradu postignut dogovor o dugoročnoj saradnji Fondacije za obrazovanje Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića i predstavnika Republike Srpske doc. Dr Gorana Mutabdžije, ministra prosvete i kulture Republike Srpske, kao i Mlađena Cicovića, direktora predstavništva Republike Srpske u Beogradu. Prvi reultat ovog dogovora podrazumevaće prisustvo dve stotine maturana iz Srpske na tradicionalnom prijemu Njegovog Kraljevskog Visočanstva.

Tako će Beli Dvor, uz najbolje učenike srednjih škola iz Srbije, biti domaćin i đacima iz Republike Srpske, pa će broj gostiju iznositi sedam stotina, a datum prijema zakazan je za 26. jun.

“Obrazovani mladi ljudi su naša budućnost i moja porodica i ja ćemo uvek nastojati da im pružimo svu moguću podršku. Ovaj prijem je naš način da čestitamo tim mladim ljudima na dosadašnjim uspesima, da im pokažemo da su nam važni i da cenimo njihove napore i da ćemo biti tu za njih u njihovom daljem razvoju. Izuzetno mi je drago što ćemo ubuduće našu posvećenost moći da prenesemo i učenicima iz Republike Srpske sa kojom smo uvek imali veoma blizak odnos i drago mi je što ga sada podižemo na još viši nivo“, izjavio je Aleksandar II nakon sastanka.