Luis i njegova starija braća pate od ovog retkog poremećaja od kojeg vid postepeno slabi decenijama, ali je najmlađi iz porodice Korbet imao tu nesreću da naglo gubi čulo vida. Za razliku od svoje braće, on je izgubio 50 procenata vida samo tokom protekle godine!

"Prošla godina bila je teška za Luija. Saznao je da se njegova bolest ubrzala. Ove godine ćemo pokušati da ispunimo njegov svet sa što više divnih slika", otkrila je Luisova mama Ketrin.

Ovaj dečak dobio je od roditelja zadatak da napravi spisak mesta koja bi voleo da vidi prvi i, verovatno, poslednji put u životu, a njegov izbor bili su Veliki kanjon, Nijagarini vodopadi, "Empajer stejt bilding", kalifornijsko sedište kompanije "Gugl" i utakmica bostonskog košarkaškog kluba "Seltik" koji se takmiči u En-Bi-Eju.

Njegov omiljeni košarkaški klub izašao mu je susret, pa je Luis uspeo da prisustvuje meču, druži se s košarkašima i napravi sebi uspomene koje će zauvek pamtiti... Pogledajte kako se proveo na utakmici svog omiljenog tima.