Brazilski fudbaleri, pored toga što su oduvek spadali u najtalentovanije i što igraju strastveno i poletno kao deca – tako da ih je pravo uživanje gledati, oduvek su bili harizmatični i obožavani širom sveta.

Oni su, tokom utakmice u Johanesburgu s domaćim timom koji su porazili rezultatom 5:0, još jednom pokazali zbog čega su među omiljenim fudbalerima na svetu i zbog čega ih podržavaju i obožavaoci fudbala iz udaljenih zemalja i kontinenata. Uz neverovatnu igru, oni su pokazali nešto što je daleko bitnije – srce.

Jedan dečak prekršio je pravilo zbog kojeg se u većini zemalja odlazi iza rešetaka i dobija doživotna zabrana prisustvovanja sportskim događajima – utrčao  je u teren u nameri da upozna zvezde reprezentacije Brazila. Obezbeđenje je požurilo da ovog nasmejanog dečaka izvede napolje, ali Nejmar, fudbaler Barselone i Brazila, to nije dozvolio. Uzeo je mališana u naručje i pošao s njim prema svojim saigračima. Mališan je upoznao svoje idole, fotografisao se s njima, a na licu mu je blistao osmeh.

Fudbaleri, bravo!