Bajkovita predstava za najmlađe pod nazivom "Kraljica leptira" počeće u 18 časova, na sceni tearta "SARTR". Ona govori o nasilju među mališanima, poučna je i šalje pozitivnu poruku najmlađima. Prilagođena je eri tehnologije u kojoj živimo, te ima elemente crtanog i igranog filma, fotografije, pozorišta i kompjuterske animacije.

"Pozorišna umetnost je sredstvo koje pomaže deci i roditeljima da razumeju i rešavaju složene životne situacije. Ovo je bajkovita predstava o deci s teškoćama u razvoju, o njihovoj svakodnevnoj borbi da se adaptiraju u društvu, ostanu deo sveta u kome žive i uhvate korak sa svojim vršnjacima", objasnio je režiser Zijah A. Sokolović, inače Ambasador dobre volje za toleranciju i nenasilje Ujedinjenih nacija, i dodao da ona traje 50 minuta i da je namenjena deci od pet do 95 godina.

"Kraljica leptira" je rezultat saradnje KC Pančeva s THE/Arto i autorskim tandemom koji čine Zijah Sokolović, kao režiser, i Selma Parisi, scenarista. Ovo je već njihova druga po redu saradnja, a osma profesionalna produkcija pozoršne scene za decu "Pođi tuda" pančevačkog Kulturnog centra.