Veliki broj humanih ljudi okupio se 25. februara 2014. u Kolarčevoj zadužbini kako bi podržali akciju "Čuvarkućica" i pomogli Prihvatilištu za decu u Beogradu da što pre dobije svoj novi dom.


Gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić tom prilikom obratio se gostima rečima:

"Znam da su mnogi davali obećanja, ali mogu da kažem da je ovo zaista goruće pitanje, i da je gradski sekreterijat spreman da ovaj problem uzme pod svoju nadležnost i u narednom periodu reši problem i obezbedi zemljište Prihvatilištu za decu. Neka to bude naš rođendanski poklon."


Takođe svoju neizmernu podršku dala je i Brankica Janković, državna sekretarka Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, koja je poželela Prihvatilištu da što pre bude na svojoj novoj adresi.


56. rođendan Prihvatilišta ulepšali su hor "Čarolija", modna agencija "Fabrika", Sportski klub "Ritam", mađioničar Igor Trifunov, KUD "Mladost" iz Nove Pazove, plesni klub "Aurora", đaci iz škole pop pevanja Aleksandre Radović, ali i nastupi Ane Kokić, grupa Zemlja gruva i The Frajle, Đusa, Momčile Bajagića, Saše Loknera i Vesne Mandić. Svoju podršku kampanji dale su i brojne druge slavne ličnosti koje su prisustvovale ovom događaju kao što su Leontina Vukomanović, Vlada Vuksanović, Dragan Mićanović, Miloš Ninković, Lena Kovačević...


Pogledajte šta su Dragan Mićanovič, Nikola Rađen i mnogi drugi izjavili o ovoj akciji...