Konferencija je organizovana radi osavremenjivanja i unapređenja kvaliteta srpskog obrazovnog sistema i tokom nje će biti reči o strateškom pristupu upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija u nastavi, o obuci nastavnika za upotrebu novih tehnologija, digitalnim udžbenicima, učenju putem Interneta i drugim temama.

Takođe, nastavnici iz profesori iz više gradova Srbije imaće priliku da predstave na koji način svakodnevno upotrebljavaju nove tehnologije, a deo Konferencije biće 1.500 ljudi, među kojima će se, osim profesora, naći direktori škola, psiholozi, pedagozi, roditelji, članovi đačkih parlamenata, prestavnici državnih institucija, agencija, zavoda, izdavača nastavnih sredstava itd.

Otvaranje Konferencije zakazano je za utorak, 25. februar, u 9.30 časova, a svečano će je otvoriti ministar prosvete prof. Dr Tomislav Jovanović, kao i državna sekretarka Tatjana Mamić, menadžer Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Žarko Šunderić, direktor Britanskog saveta za zapadni Balkan Toni O’Brajan, zamenik šefa misije britanske ambasade u Beogradu Sajmon Lever, potpredsednik privredne komore Srbije Zdravko Jelušić i generalna direktorka izdavačke kuće „Klet“ Gordana Knežević Orlić.