Ovim činom trajno je rešen smeštaj mališana i njihovih porodica iz cele Srbije, koji se leče u Beogradu. Otvaranjem kuće, koja može da primi osam porodica i nalazi se na Vračaru u Ulici Vukice Mitrović broj 32, okončani su petogodišnji napori Udruženja da obezbedi siguran smeštaj porodicama i realizuje sredstva brojnih donatora koji su pomogli pri ostvarenju cilja. Visina iznosa prikupljenih donacija, koji je u celosti uložen u kupovinu kuće, bila je 300.000 evra.

Novac je u potpunosti obezbeđen zahvaljujući plemenitosti brojnih individualnih donatora, institucija i kompanija.

"Ovo je velik i značajan dan za sve nas, kako mališane koji se leče, njihove roditelje i ljude dobre volje koji su nas podržali, tako i nas koji smo učestvovali u projektu. Nakon neuspelih pregovora oko vlasništva nad "Doktorovom kulom", bili smo prinuđeni da odustanemo od njene rekonstrukcije. Dugo i intenzivno tražili smo rešenje kako bismo olakšali situaciju onima kojima je pomoć preko potrebna. U dogovoru sa donatorima, sredstva smo usmerili na kupovinu kuće koja će od danas biti sigurno utočište za mnoge koji se bore i koji ne odustaju. Ovo je velik dan i za naše društvo koje je pokazalo svoje plemenito i humano lice. Ponosni na trud koji smo uložili, ističemo da je ovo peta roditeljska kuća, čija smo vrata zajedno otvorili", rekao je Todor Mančić, predsednik UO Udruženja.

Nova kuća, kupljena u odličnom stanju, nalazi se u mirnom okruženju, u blizini klinika i ispunjava sve potrebne uslove. Na površini od 250 kvadratnih metara smešteno je sedam porodičnih soba, dva dnevna boravka, dve kuhinje, četiri kupatila i terasa sa malim dvorištem. Objekat je u potpunosti opremljen i spreman da primi svoje prve stanovnike.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR otvorilo je vrata nove "Roditeljske kuće", prve u vlasništvu ovog Udruženja.