Republički festival dečjeg muzičkog stvaralaštva "Deca kompozitori" predstavlja odličan način za afirmisanje samostalnog dečjeg muzičkog stvaralaštva. Već godinama, zahvaljujući kreativnom radu odraslih s mališanima, na ovom festivalu deca izvode pesme koje su sama komponavala i čiji su su tekst samostalno osmislila.

Ne bi li okupio što više mladih i talentovanih kompozitora koji su zainteresovanih za učešće na Festivalu, Dečji kulturni centar Beograd svake godine raspisuje konkurs za najbolju dečju kompoziciju u oblasti vokalnog i instrumentalnog stvaralaštva, kao i za elektronske kompozicije koje stvaraju deca uzrasta od 7 do 15 i mladi od 16 do 20 godina na časovima muzičke kulture ili kroz slobodne aktivnosti.

Pravo učešća na konkursu 19. Fastivala dečjeg muzičkog stvaralaštva imaju učenici osnovnih i srednjih škola, đaci muzičkih aktivnosti dečjih kulturnih centara, sličnih dečjih ustanova i asocijacija na teritoriji Republike Srbije, a čitava manifestacija održaće se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije.


Konkurs je otvoren od 15.01. do 25.03.2014. godine, a radovi se mogu poslati na adresu Dečjeg kulturnog centra "Beograd" – Takovska 8, s naznakom "Za konkurs Festival dečjeg muzičkog stvaralaštva ‘Deca kompozitori".