Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FEDEMUS 2014: Konkurs za najmlađe kompozitore

Talentovani mališani i tinejdžeri imaće priliku da se okušaju na još jednom konkursu festivala koji već 19. put mladima pruža priliku za muzičku afirmaciju, zabavu i druženje.

  Izvor: Foto: Profimedia


Republički festival dečjeg muzičkog stvaralaštva "Deca kompozitori" predstavlja odličan način za afirmisanje samostalnog dečjeg muzičkog stvaralaštva. Već godinama, zahvaljujući kreativnom radu odraslih s mališanima, na ovom festivalu deca izvode pesme koje su sama komponavala i čiji su su tekst samostalno osmislila.

Ne bi li okupio što više mladih i talentovanih kompozitora koji su zainteresovanih za učešće na Festivalu, Dečji kulturni centar Beograd svake godine raspisuje konkurs za najbolju dečju kompoziciju u oblasti vokalnog i instrumentalnog stvaralaštva, kao i za elektronske kompozicije koje stvaraju deca uzrasta od 7 do 15 i mladi od 16 do 20 godina na časovima muzičke kulture ili kroz slobodne aktivnosti.

Pravo učešća na konkursu 19. Fastivala dečjeg muzičkog stvaralaštva imaju učenici osnovnih i srednjih škola, đaci muzičkih aktivnosti dečjih kulturnih centara, sličnih dečjih ustanova i asocijacija na teritoriji Republike Srbije, a čitava manifestacija održaće se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije.


Konkurs je otvoren od 15.01. do 25.03.2014. godine, a radovi se mogu poslati na adresu Dečjeg kulturnog centra "Beograd" – Takovska 8, s naznakom "Za konkurs Festival dečjeg muzičkog stvaralaštva ‘Deca kompozitori".

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica