Osmogodišnja Violet, petogodišnji Serafin i dvadesettromesečni Samuel, deca Dženifer Garner i Bena Afleka, zahtevaju dosta pažnje, te se ovaj glumački par trudi da dobro isplanira svoje obaveze i usklade posao sa potrebama svoje dece.

Na pitanje da li ona želi da Ben preuzme ulogu u predstojećem filmu "Man of Steel", koja je zahtevnija i od Betmena, Dženifer je rekla:

"Naravno, jer bi on imao veliku korist od te uloge. Deca za sada ne razumeju obaveze koje imamo oko filmova jer im je to sve kao magla, ali će uskoro razumeti. On neka radi, a ja ću ta dva meseca da ostanem kod kuće sa decom. Ovo je iskrslo, ali ne treba se uspaničiti i odmah odbiti, uvek treba prvo da sednemo i da se zajedno dogovorimo."

Ova četrdesetjednogodišnja glumica priznaje da je kompromis ono što njen brak čini uspešnim, i da je spremna da žrtvuje uloge zarad Bena, ali i obrnuto.

"Nakon što sam završila "Dallas Buyers Club", napravila sam pauzu jer sam želela da budem uz Bena dok je putovao na "Argo" premijeru. Osećala sam da treba da budem tamo sa njim. To nije odluka koja se lako donosi, ali Ben je bio kod kuće dok sam ja radila, i sve smo uspeli", rekla je Dženifer u intervjuu za Tajms magazin.