Prvu "Dečiju sportsku nedelju", koja traje od 20. do 24. januara, u organizaciji Delta City-ja i Sportske akademije "Senjak", u atrijumu šoping-mola, posetile su brojne poznate ličnosti koje su najmlađima ukazale na značaj bavljenja sportom i negovanja zdravih navika, kao preduslova za srećno detinjstvo i pravilno odrastanje.

Petodnevnu sportsku manifestaciju, u ponedeljak, 20. januara, otvorio je Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta. Veliko iznenađenje za najmlađe bila je i poseta Žarka Paspalja, koji je zajedno sa Nebojšom Ilićem, tim menadžerom Crvene Zvezde, i košarkašima Mega Vizure trenirao i družio se sa najmlađima, dok su specijalni gosti bili i prvotimci Partizana, Zvezde i OFK Beograd.

Glumci Predrag Vasić i Aleksandar Radojičić, poznatiji kao mali Stanoje i Mikica Arsenijević Balerina iz filma "Montevideo, bog te video", oprobali su se na poligonu brzine i spretnosti sa brojnom decom, uz puno smeha i zabave.

Voditeljka Ana Mitić, Nikola Stojić, reprezentativac Srbije u veslanju i evropski i svetski prvak u dvojcu bez kormilara, kao i Dr Feelgood iskoristili su druženje sa decom kao odličnu priliku da im ukažu na značaj bavljenja sportom, pre svega iz zdravstvenih razloga u cilju sprečavanja brojnih deformiteta, među kojima su najučestaliji problem ravnih stopala i krive kičme.

Aleksandar Karakašević, državni prvak i reprezentativac, ukrstiće večeras u 18:30 rekete sa mladim stonoteniserima u okviru akcije "Vrati servis Karakaševiću", a od 19:30 časova, mladi teniseri će imati priliku da se druže i vežbaju sa selektorima Dejanom Vranešom i Bogdanom Obradovićem, kao i Ilijom Bozoljcem, Viktorom Troickim, Borisom Pasanskim i drugima.

 Povodom završnice ove petodnevne manifestacije, u petak od 20 časova, biće održan trening „One team-a“, za decu sa dijabetesom i to u saradnji sa KK Partizan i Udruženjem "Plavi krug". Učesnici projekta ovom prilikom predstaviće šta su naučili u proteklom periodu, a radionici i treningu "One team-a" moći će da se priključe i zainteresovana deca u Delta City-ju.

Vanja Udovičić, Žarko Paspalj, Dr Feelgood, Ana Mitić i brojne druge poznate ličnosti ukazale su na značaj sporta za pravilno odrastanje.