Besplatni programi će biti dostupni od 28. decembra do 19. januara 2014. godine i to mališanima uzrasta od sedam do 18 godina, odnosno mladima od 14 do 19 godina.


"Sportsko-rekreativne programe organizovaće devet sportskih centara, dva sportska saveza, jedno udruženje, četiri sportska kluba, kao i Zavod za sport i medicinu sporta", objasnio je resorni sekretar Slavko Gak.


Mališanima na raspolaganju će biti dostupni zimski kampovi, škole usavršavanja plivanja, škole klizanja, a sve to organizuju sportski centri u gradu.


"Za sve ljubitelje sportova sa loptom pripremili smo škole odbojke, košarke, malog fudbala i rukometa, zatim škole stonog tenisa, rvanja, badmintona, streljaštva, gimnastike i šaha", naveo je Gak. 


Mladi će tokom raspusta imati priliku i da nauče tajne vajanja i murala. Rasput će moći da provedu u radionicama ikonopisa, kao i radionicama stipa, ilustracija i grafike.


Dom omladine realizuje program "Raspust za Dž", u "Šumicama" će biti organizovana mala škola fotografije, za nežniji pol "Škola devojka od stila", a u Sopotu program "Od igre do pozorišta".


Za sportske programe ili edukativne radionice zainteresovani učenici treba da se prijave organizatoru, zbog ograničenog broja mesta.


Program možete naći na sajtu gradske uprave Beograda.