Jedan od najvećih holivudskih zavodnika, Bred Pit, juče je napunio 50 godina. Svoj rođendan proslavio je u Australiji okružen članovima svoje velike porodice.


Bred je karijeru je počeo 1978. u TV sapunici "Dalas". Svetsku slavu stekao je sredinom 90-ih filmovima Intervju s vampirom i Legenda o jeseni.

Od tada je igrao najrazličitije likove - od novinara, romantičara, antičkih junaka i snagatora pa sve do inteligentnih i šarmantnih lopova.

Nažalost, Oskara još nije dobio, ali utehu pronalazi na bankovnom računu. Pit je "težak" 200 miliona dolara, a samo za ulogu u "Ocean's 11" zaradio je vrtoglavih 30 miliona dolara, kada je postao najplaćeniji glumac u Holivudu.

Žene ga obožavaju još otkako je 1991. snimio film "Telma i Luiz", a dvaput su ga proglasili najseksi muškarcem na svetu. Iako je ljubio mnoge holivudske zvezde poput Gvinet Paltrou, s kojom je bio veren, i Dženifer Aniston, s kojom je pet godina bio u braku, Bred se od 2005. pretvorio u porodičnog muškarca i sa sadašnjom partnerkom Anđelinom Džoli odgaja šestoro dece koje naziva svojim najvećim ljubavima.