Krcko Oraščić uči nas da lepotu treba potražiti duboko u nama, i da spoljašnjost ume da bude varljiva, iako je u današnje vreme na visokoj ceni. Decu, a i odrasle, treba podsetiti koje su to prave vrednosti koje često zaboravljamo: prijateljstvo, skromnost, razumevanje, iskrenost, kao i na one jednostavne, male stvari koje život čine lepšim.


U predstavi "Krcko Oraščić", koja će se ove subote u biti prikazana u 17 časova u Malom pozorištu "Duško Radović", igraju Jelena Ilić, Jovo Maksić, Bojan Lazarov, Jovana Cvetković i Marko Janketić, dok je režiju i dramatizaciju radila Milena Pavlović.

Dvoje prijatelja, Marija i Filip, provode novogodišnje veče zajedno, nestrpljivo iščekujući poklone koje su im roditelji spremili. Od svih poklona Marijinu pažnju najviše zaokuplja Krcko Oraščić - krckalica za orahe s likom simpatičnog mladića. Kum Drozdić, Filipov otac, počinje deci da priča bajku o Kralju miševa i njegovom neprijateljstvu prema Krcku. Marija i Filip sami smišljaju nastavak bajke, i igrajući sve likove, izvode svojevrsnu "predstavu u predstavi".

Osvojite karte za predstavu!

Malo pozorište "Duško Radović" nagradiće tri čitateljke (sa po dve karte) koje prve pošalju tačan odgovor na pitanje: Koja predstava će biti prikazana sutra u 17 časova u Malom pozorištu "Duško Radović"? Pored odgovora na naš mejl redakcija@yumama.com, pošaljite i sledeće podatke: Vaše ime i prezime, telefon i kontakt adresu.