Turistička organizacija Beograda najavila je za 14. decembar otvaranje manifestacije "Trg otvorenog srca" na Trgu republike u Beogradu. Od tog dana pa do 12. januara mališani će imati priliku da svakog vikenda uživaju u različitim dešavanjima poput pozorišnih predstava, baletskih mjuzikala, mađioničarskih trikova, žonglera i animatora.

Za poslednji dan 2013. godine posebno iznenađenje priprema pozorište "Boško Buha" koje je najavilo svečani doček Deda Mraza na "Trgu otvorenog srca".

Pored različitih zabavnih aktivnosti, "Trg otvorenog srca" ima i humanitarni karakter. Ove godine kupovinom suvenira manifestacije, novogodišnje šolje, po ceni od 150 dinara, posetioci će imati priliku da pomognu nabavku didaktičkih sredstava za učenike sa smetnjama u razvoju, koji se se školuju u inkluzivnom sistemu, u redovnim osnovnim i srednjim školama u Beogradu.

Takođe, kao i prošle godine, biće postavljena posebna humanitarna kućica, u koju će posetioci moći da donose igračke i garderobu za decu, svakog radnog dana od 16 do 20 časova, kao i vikendom od 12 do 20 časova. Po završetku manifestacije, sve što bude prikupljeno, biće poklonjeno domovima za nezbrinutu decu u Beogradu.

Prošle godine je prikupljena velika količina garderobe i igračaka za decu, koje su u saradnji sa Skupštinom grada Beograda raspoređene na 14 različitih adresa, među kojima su Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, Svratište, Sigurna kuća, Dom za decu sa smetnjama u razvoju u Sremčici i drugi.

Ulaz na sve programe je slobodan, a odvijaće se petkom od 17.30 časova i subotom i nedeljom od 12 časova.