Modna kuća "Alena Akhmadullina" je tokom 11 godina rada za svoje obožavaoce stvorila atmosferu bajkovitosti i čarobnosti. U sezoni jesen-zima 2012 / 2013 bajka koja je inspirisala kreatorku bio je balet "Krcko Oraščić" - omiljena božićna priča iz detinjstva.

Kolekcija "Alena Akhmadullina" prenosi nas u magični svet lutaka, gradeći stil zasnovan na kombinaciji nežnosti i lakoće lutkarske odeće i strogosti kroja detalja vojničke uniforme – odeće Princa Krcka Oraščića.
Razvijajući tu temu, dizajner kombinuje vojnu jaknu sa epoletama, koristeći jasne arhitektualne linije kroja, krupne detalje, kao i šare vojne uniforme. Tema strogosti i ženstvenosti naglašava se korišćenjem boja koje se kreću od zelene, braon, riđe, do boje terakote, sofisticirano ljubičaste, losos sive i zeleno–plave.

Beogradska publika će imati priliku da, 22. decembra 2013. godine, u Sava centru, u 20 sati, prisustvuje spektakularnom baletu "Krcko Oraščić" u izvođenju "Djagiljev art centra" iz Sankt Peterburga. U naslovnim ulogama pojaviće se pred beogradskom publikom prvi put baletski virtuozi – primabalerina Olga Jesina i prvak baleta Igor Kolb.

U Beogradu su do sada izvođene razne verzije baleta "Krcko Oraščić" Petra Iljiča Čajkovskog, ali nikada u izvođenju baletskih solista Marijinskog i Mihajlovskog teatra iz Sankt Peterburga, kolevke ruskog baleta.

Značaj tog legendarnog baleta nije precenjen. On je jedan od najpopularnijih baleta na svetu koji ima uticaj na razne sfere umetnosti, među njima i na modu.

Svet jedne od najpopularnijih božićnih bajki na planeti postao je deo svakodnevnog života odraslih zahvaljujući kolekciji modne kreatorke Alene Akhmaduline.