Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd: Novčana pomoć za roditelje trojki, četvorki i duplih blizanaca

Zahvaljujući Sekreterijatu za socijalnu zaštitu, juče je na svečanosti u Starom dvoru uručena jednokratna pomoć roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca.

  Izvor: Foto: Beoinfo


Novčanu pomoć je ukupno ostvarilo 90 porodica, a iznos ove pomoći je zavisio od uzrasta dece. Tako su roditelji predškolaca dobili dve prosečne zarade,  roditelji osnovaca tri, srednjoškolaca četiri, dok su roditelji studenata dobili pet prosečnih zarada isplaćenih u Beogradu u oktobru.


Za 75 porodica sa trojkama, dve porodice sa četvorkama i 13 porodica sa duplim blizancima, iz budžeta grada je izdvojeno skoro 14 miliona dinara.

"Sekretarijat za socijalnu zaštitu već deveti put organizuje svečanost na kojoj uručuje pomoć roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca. Time se veoma ponosimo, naročito zbog toga što ovih porodica ima više nego prošle godine. Na ovaj način grad pobeđuje u bici da naših najmlađih sugrađana bude što više, a obezbedili smo i sredstva da i iduće godine nastavimo ovaj vid pomoći", istakao je sekretar Nenad Mati koji je, zajedno sa svojom zamenicom Aleksandrom Krstić, roditeljima uručio ovu pomoć.

Ivana Bulović, majka duplih blizanaca, ističe da je u ova teška vremena svaki dinar veoma važan.

"Nenad i Nevena imaju jedanaest, a Branislav i Marija po deset godina. Njihovo podizanje je lepo i teško. Dan nam je buran od ujutru, počinje velikim doručkom i odlaskom u školu. Oni se dobro slažu, pa zajedno preguramo sve. Samo da ih prehranimo potrebne su dve plate, pa nam ova pomoć grada mnogo znači", izjavila je mama Ivana.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica