Pod nazivom "Mali veliki kuvari", u vračarskoj školi "Jovan Miodragović" održano je zabavno-edukativno druženje u kome su učenici trećeg razreda, zajedno sa novinarima i animatorom Bojanom Lojkovićem, spremali ukusne obroke. Pored učestvovanja u pripremanju hrane, deca su mala priliku i da saznaju sve  o  povrću i začinima i nauče njihovu nutritivnu vrednost i važnost u svakodnevnoj ishrani.


Zahvaljujući kompaniji Aleva, koja je bila organizator ovog događaja, deca su dobila keceljice, kao i mini pribor za rad.


"Akcija koju smo organizovali zajedno sa kompanijom Aleva je edukativnog, ali i zabavnog karaktera, što nam je naročito važno u radu i odnosu sa decom. Ideja je kako da ih motivišemo da uče i nauče, na suptilan i njima interesantan način. Pitanja zdrave ishrane su trenutno jako popularna i važna, jer živimo u vremenu brze, masne i nekvalitetne hrane koja utiče loše na zdravlje naše dece, a sve se to kasnije odražava na kvalitet života. Za svaku akciju sličnu ovoj, imamo punu podršku roditelja, što nam je takođe primarno", izjavila je direktorka škole Maja Marković.

Učenici beogradske Osnovne škole "Jovan Miodragović", danas su imali priliku da se zabave, ali i edukuju o zdravoj ishrani, na jednom sasvim neobičnom času…