U joga studiju Shiva Shakti, 16. novembra u 17 časova, mame očekuje besplatno predavanje na temu "Masaža beba", a u nedelju, 17. Novembra, sa početkom u 12 časova, održaće se Matine za mame i prikazivanje filma "Business of Being Born" u Odrastalištu na Dorćolu.

Predavanje "Masaža beba" namenjeno je mamama, budućim mamama, svim zdravstvenim radnicima i terapeutima koji rade sa bebama, prosvetnim radnicima, joga instruktorima, maserima i svima onima koji su raspoloženi da promovišu zdrav odnos sa decom, od prvog dana po rođenju, kako bi to postao osnov za građenje zdrave, stabilne, sigurne i pozitivne odrasle osobe, jedinke koja čini društvo. Predavanje će održati Marija Nakić, za sada jedini licencirani instruktor IAIM za masažu beba u Srbiji.


Međunarodna asocijacija za masažu beba (IAIM) ima instruktore u 62 zemlje sveta, a od ove godine i u Srbiji! Cilj asocijacije je da promoviše dodir i komunikaciju kroz niz obuka, edukaciju i istraživanja u želji da roditelji, staratelji i deca širom sveta osećaju međusobnu ljubav, pažnju i poštovanje.


"Business of Being Born" je dokumentarni film koji istražuje savremeno iskustvo porođaja u Sjedinjenim Američkim Državama i kritikuje američki sistem zdravstvene zaštite koji se bazira na lekovima i skupim intervencijama i ima stav da je porođaj hitno stanje a ne prirodna pojava. Da li je tako samo u Sjedinjenim Američkim Državama?


Film traje 87 minuta a posle filma će slediti kratka diskusija koju će voditi Marija Taraba, ekspertkinja na temu odnosa porođaja i dojenja, kao i prva osoba u Srbiji koja je međunarodno sertifikovana savetnica za laktaciju. Film je na engleskom, bez prevoda na srpski.