Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evropski đački parlament u Domu Narodne skupštine

U Beogradu će se od 8. do 10. novembra održati đački parlament na kome će učenici iz cele Srbije debatovati o budućnosti svog grada.

 Izvor: Foto: Promo

Centar za promociju nauke organizuje Evropski đački parlament na kome će 100 srednjoškolaca iz Srbije raspravljati o budućnosti. Projekat je pokrenut od strane organizacije Wissenschaft im Dialog iz Berlina i ima za cilj jačanje dijaloga između učenika uzrasta između 16 i 19 godina i naučnih istraživača u Evropi.

Tokom tri dana, učenici će se upoznati sa procesima donošenja odluka kroz simulaciju rada parlamenta. Biće razmatrani različiti aspekti teme "Budućnost našeg grada", ali će i pripremati završnu parlamentarnu debatuna osnovu stručnih rasprava.

Nosilac ovog projekta u Srbiji je Centar za promociju nauke, a program se realizuje uz podršku Doma Narodne skupštine i finansira ga Fondacija "Robert Boš".

Oko 2000 đaka iz cele Evrope učestvovaće u 20 nacionalnih parlamenata, a 100 izabranih će moći da prisustvuje na završnom Evropskom đačkom parlamentu, koji će se održati tokom konferencije Evropskog foruma u Kopenhagenu 2014. godine.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica