Drama "Sedam", koja se u Srbiji izvodi u organizaciji "Inicijative mladih za ljudska prava", u saradnji sa "Civil Rights Defenders", "Hedda Production AB", "Švedskim institutom" u Stokholmu i "Ambasadom Švedske" u Republici Srbiji nosi jasnu poruku da nasilje nad ženama nije prihvatljivo. Pored Novog Sada, Niša i Novog Pazara, biće izvedena i u zemljama Zapadnog Balkana, tokom međunarodne kampanje 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama.


Predstavu režira rediteljka Ana Suša, a postavku predstave čini sedam žena: Gordana Čomić (potpredsednica Narodne skupštine), Ana Saćipović (aktivistkinja za prava Romkinja iz Niša), Ana Sofrenović (glumica), Ivon Jafali (novinarka), Aida Ćorović (aktivistkinja za ljudska prava iz Novog Pazara), Vesna Bujošević (glumica i aktivistkinja za prava žena), Olivera Kovačević (novinarka) i Gordana Mitrović (aktivistkinja za prava transrodnih osoba).


Drama će biti izvedena na sceni Novosadskog pozorišta 25. novembra, Kulturnog centra Novi Pazar 28. novembra i sceni Narodnog pozorišta u Nišu 2. decembra.

Drama koja govori o aktivistkinjama za borbu za ženska prava ponovo će biti izvedena u Nišu, Novom Pazaru i Novom Sadu.