9. Kids fest zatvoren je u nedelju, 20. oktobra, u Domu sindikata u Beogradu.


Glumica Jelena Jovičić, ambasadorka Festivala, je tom prilikom otpevala pesmu "Somewhere over the rainbow", jednu od najpoznatijih filmskih numera, iz filma "Čarobnjak iz Oza".

33.000 posetilaca!Tokom sedam dana festivala oko 33.000 mališana i njihovih pratilaca imalo je priliku da uživa u ukupno 14 filmskih ostvarenja iz celog sveta, koja su prikazana u bioskopima u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu.


Deca glumci i glumice iz studija BIS na čelu sa mentorkom, glumicom Dušicom Novaković, i uz učešće Borisa Trivana, finaliste takmičenja "Ja imam talenat", izvela su na zatvaranju kratki komad inspirisan filmskom istorijom, i kultnim filmovima "Titanik", "Pevanje na kiši", "Buč Kasidi i Sandens Kid", "Dosije X", "Osmi putnik", "Predator", "Ratovi zvezda", "Mulen ruž", ali i nekih novijim bioskopskim hitovima. Pisac scenarija, koreograf i reditelj tačke je Miloš Paunović.


Svečano zatvaranje upotpunila je projekcija filma "Mala velika panda", film evropsko-kineske produkcije i najskuplji kineski animirani film do sada. Na ovom filmu radio je veliki broj kreativnih ekipa iz raznih zemalja, a ceo film nacrtan je rukom.

Filmovi sa Kids festa u bioskopimaTokom narednih meseci Kids fest će revijalno biti prikazan u gradovima širom Srbije, a najgledaniji filmovi sa festivala naći će se na redovnom bioskopskom repertoaru. „Nosorog Oto 3D“ već se može gledati u bioskopima, dok će se „Vitez Rasti 3D“ u bioskopu naći od 14. novembra, a „Safari u Africi 3D“ od 28. novembra.




Kao i svake godine, za vreme trajanja Kids festa mališani su u bioskopima imali priliku da učestvuju a raznim igraonicama i radionicama. Hol Doma sindikata u Beogradu bio je pozornica Kids fest arene, prostor u kome se odvijaju zabavne, kreativne i edukativne radionice i igraonice, gde su posetioce očekivali „Politika za decu“, UMS i "Artimedia", Centar za animaciju dece "Čigra igra", Crveni krst Begrada, "ComputerLand", "PeroArt Centar", škola glume "Studio 1", slatki kutak "Životinjskog carstva" i ostale zanimljive radionice.

I filmski i radioničarski program Kids festa u službi su istog cilja – da doprinesu bogatstvu dečijeg sveta i kvalitetnijem, lepšem i zabavnijem odrastanju.