Njeno Kraljevstvo Visočanstvo Princeza Katarina predala je 18. oktobra donacije svog humanitarnog fonda, u vrednosti od čak 40.000 dolara, namenjene mladim štićenicima ova dva beogradska centra za zbrinjavanje.

Mališani koji su pronašli dom u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine i Prihvatilištu za decu uzrasta od sedam do 18 godina dobili su nov nameštaj, odeću, obuću, i posteljinu, uz pomoć humanitarne organizacije "Lajflajn Čikago", koja funkcioniše pod pokroviteljstvom supruge Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra II i Srpske Pravoslavne Crkve na teritoriji Ilinoisa i Indijane. Takođe, u donaciju ulazi veliki broj cucli, pelena, zavesa, jastuka, majica, flašica, pribora i sredstava ličnu higijenu, veša, igračaka za dečake i devojčice, nameštaja i fudbalsku mrežu.

Ispred Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu, nagradu je donaciju je primio direktor ovog centra, Zoran Milačić, koji se zahvalio Princezi u ime kolektiva Centra i njegovih korisnika. Što se tiče Prihvatilišta, donaciju je primila upravnica Danijela Stajković, koja je izrazila veliku zahvalnost na pruženoj pomoći.