"Kraljica leptira" predstavlja drugu po redu saradnju između Kulturnog centra Pančeva i projekta "The/Arto", u isto vreme to je osma profesionalna produkcija nove pozorišne scene za decu ovog kulturnog centra.

Ova predstava sa elementima crtanog i igranog filma, fotografije, pozorišta i kompjuterske animacije, zasnovana je na istinitom dogadjaju o devojčici koja gubi vid zbog neizlečive bolesti očiju.

"Pozorišna umetnost je sredstvo koje pomaže deci i roditeljima da razumeju i rešavaju složene životne situacije. Ovo je bajkovita predstava o deci s teškoćama u razvoju, o njihovoj svakodnevnoj borbi da se adaptiraju u društvu, ostanu deo sveta u kome žive i uhvate korak sa svojim vršnjacima", rekao je Sokolović.


Zijad Sokolović, ujedno i ambasador Ujedinjenih nacija, pozvao je sve zainteresovane da prisustvuju probama predstave koje će biti održane 16, 17, 21, 22, 23. oktobra, u okviru kojih će biti organizovano i predavanje za decu o pravilima ponašanja u pozorištu.


Predstava traje oko 50 minuta, a glavne uloge pripale su mladim glumicama Milici Trifunović i Milici Janketić, kao i Alisi Lacko, Mladenu Sovilju, Jeleni Đulvezan, dok uloge u filmu koji se javlja u predstavi igraju Miljana Makević, Marko Marković, Vladislava Stanivuković, Mirjana Mina Valaško, Đorđe Mitrović i Zoran Zarubica.

Zijah Sokolović ovih dana u Kulturnom centru Pančeva priprema predstavu za decu "Kraljica leptira" po tekstu Selme Parisi, čije je premijerno izvođenje zakazano za 24. oktobar.