Niz predavanja pod nazivom "Transformacija porođaja na sreću u porođaj sreće" u kojima će o  trudnoći i porođaju biti govora iz ugla tradicionalne medicine održaće se u Domu zdravlja Vračar, 19. oktobra 2013. godine. Organizatori su Sekcija za Tradicionalnu medicinu Srpskog lekarskog društva, Porodilište Opšte bolnice u Pančevu i Dom zdravlja "Vračar".

Predavači, vrhunski stručnjaci u oblasti zaštite zdravlja majki, na ovom međunarodnom skupu govoriće o više tema koje se tiču zdravlja budućih majki i porodilja. Sve teme raspoređene su u četiri sekcije - sterilitet, porođaj, perinatalna zaštita i nega majke i novorođenčeta po porođaju.

Otvaranje skupa zakazano je za 9 i 30 časova, a uvodnom rečju će prisutne pozdraviti i otvoriti predavanja dr Vladimir Vajs.

Tokom predavanja koja se tiču steriliteta, posetioci skupa moći će da saznaju više o akupunkturi i ozonoterapiji u lečenju ovog problema reproduktivnog sistema od dr Danice Cvetković, sterilitetu kao posledici transgeneracijskih trauma od prof. dr Slađane Jović, dok će o emotivnim stanjima kod žena i parova koji su suočeni s ovim problemom posetioci čuti više od Biljane Vujović.

O samom činu porođaja govoriće babice: o mogućem sprečavanju epiziotomije, značaju emotivne podrške i problemu negativnih emotivnih stanja porodilja. O pitanjima perinatalne zaštite govoriće psihološkinja Jelena Vujačić  i dr sci. Vladimir Holodkov.

Na samom kraju, posetioci skupa "Transformacija porođaja na sreću u porođaj sreće" moći će da čuju više o nezi majke i novorođenčeta. Teme koje će obraditi dr Mirjana Mićović, dr Jelena Jovanović i drugi odnose se na porođajnu traumu, separaciju na ranom uzratu, bazalnu stimulaciju itd.

Nakon obrade svake od tema, određeno vreme biće posvećeno diskusiji, tokom koje će prisutni moći da porazgovaraju o onome što su saznali i postave pitanja.

Celokupni program skupa i satnicu predavanja možete pronaći na sajtu DZ Vračar.