Popularna starleta Kim Kardašijan ranije ove godine rodila je ćerku Nort. Iako je oduvek poznata po svojim zanosnim oblinama, kilogrami koje je dobila tokom trudnoće nisu izgledali laskavo na figuri najpoznatije Kardašijanke. Međutim, odnedavno se ponovo pojavljuje u javnosti sa svojim dečkom i ocem male Nort Kanjeom Vestom i izgleda bolje nego ikad.

Kim je medijima otkrila da za svoj lep izgled može da zahvali jednoj od najpoznatijih dijeta na svetu – Atkinsovoj!

Kada su je obožavaoci pitali putem Tvitera na koji način je uspela da povrati svoju vitku liniju, ona je odgovorila:

"Trenutno sam na Atkinsovom režimu ishrane i jako mi se dopada."

Ova dijeta, koja je postala čuvena 2002. godine - nakon što je objavljena knjiga "Nova dijetalna revolucija dr Atkinsa" - podrazumeva smanjen unos ugljenih hidrata i prerađene hrane.

Dženifer Livingston, portparolka kompanije "Atkins prehrana" otkrila je za "Dejli Njuz" da je Kim, nakon svog porođaja 15. juna, želela da pronađe način ishrane koji bi bio efektivan, ali i uravnotežen.

"Kim je i ranije bila na ovoj dijeti i znala je da će uspeti da izgubi kilograme", dodala je Livingstonova.

Inače, najčuvenija iz klana Kardašijana preskočila je prvu fazu dijete, koja u potpunosti zabranjuje unos ugljenih hidrata i počela od drugog stadjuma, tokom kog je dozvoljena konzumacija žitarica, kako bi njeno telo bilo sposobno za laktaciju.

Livingstonova je otkrila da je Kim, budući da doji dete, želela da unosi određeni broj kalorija na dnevnom nivou da bi mogla da pruži maloj Nort neophodne hranljive materije koje se dobijaju putem mleka.