Na stotine učenika i Beograda, Novog Sada, Kragujevca i Vranja, od 3. do 6. oktobra, imalo je priliku da se druži sa vršnjacima iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice u okviru susreta učenika pod nazivom "Grad dobrih domaćina". Druženje đaka je organizovano u okviru projekta "Unapređenje ljudske sigurnosti u Jugozapadnoj Srbiji", čiji je cilj promovisanje osećaj jedinstva u zajednici.


Učenici šestih i sedmih razreda osnovnih škola iz različitih krajeva Srbije, boraveći kod svojih vršnjaka i domaćina, imali su prilku da se druže, razmenjuju iskustva, borave u prirodi i dobro se zabave.


Susreti su počeli u Novom Pazaru zajedničkim gledanjem predstave „Snaga različitosti“, čiji autori i glumci Lemana Bećirović i Rifat Rifatović su kroz direktan razgovor razmenjivali stavove o vaspitanju, odrastanju, toleranciji, udaljavanju jednih od drugih, ali i nedostatku poštovanja.


Vikend je bio rezervisan za druženje u prirodi i sportske aktivnosti, kao što su turniri u fudbalu i košarci, stonom tenisu i odbojci, kao i igre bez granica.


Uz mnogo suza i zagrljaja, deca su se u nedelju 6. oktobra vratila svojim kućama, ali su stvorena neka nova neraskidiva prijateljstva, koja će trajati celog života.