Pod sloganom "Život", u parku Manjež će od 20. do 22. septembra biti održan 4. Beogradski festival cveća.

Festival je posvećen urbanoj ekologiji i promoviše ideje kako da grad postane zelenije i humanije mesto za život. Veliki broj učesnika i izlagača koji inspiraciju pronalaze u prirodi i afirmišu je kroz svoje stvaralaštvo, okupiće se tokom tri festivalska dana. Posetioci će imati priliku da prisustvuju stručnim predavanjima, dečjim radionicama, izložbama, koncertima, ali i da uživaju u prostoru za opuštanje.


Park Manjež će ovog vikenda biti podeljen u osam festivalskih zona. U zoni dečje animacije i edukacije koja nosi naziv VRTić, biće održan veliki broj kreativnih radionica za decu različitog uzrasta, akcija Moja prva biljka, Šumarski višeboj i više edukativnih radionica.


Poseban akcenat ovogodišnjeg festivala je ozelenjavanje dečjih igrališta, kao i pronalaženje načina da ona budu humanija mesta za razvoj dece u skladu sa prirodom. Reč je o međunarodnom projektu "Grad po meri deteta" koji će biti promovisan kroz debate i radionice u Kulturnom centru Grad neposredno pred festival. 

Pogledajte u galeriji fotografije sa prošlogodišnjeg Beogradskog festivala cveća.

Na četvrtom po redu Beogradskom festivalu cveća mališani će imati priliku da se, zahvaljujući brojnim kreativnim i edukativnim radionicama, kroz igru upoznaju sa divnim svetom biljaka, ali i procesom i značajem recikliranja.