Udruženje "Beogradska rolerijada", pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda i uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, organizuje šesnaestu Beogradsku Rolerijadu.

Ovo takmičenje održaće se 7. septembra od 9.30 do 17 časova, a trasa trka prostiraće se od Slavije do Kalemegdana.

Rolerijada će se ove godine održati pod sloganom "Povratak amaterizmu", kao težnja osnivača takmičenja da promoviše ovu rekreaciju među amaterima. Naime, za razliku od prethodnih, u Rolerijadi 2013 biće dozvoljeno učešće isključivo u tzv. amaterskoj opremi (odnosno, rolerima sa dubokom cipelom), što je rezultat ubrzanog razvitka profesionalne vožnje rolera u Srbiji. Taj razvoj iniciran je i pomagan upravo od strane Beogradske Rolerijade.

Takmičarski program sastojaće se od više trka, a to su: BLIC Trke za odrasle, u kojima će učestvovati žene i muškarci stariji od 16 godina, zatim ERSTE BANKA i WIENER STÄDTISCHE trke za najmlađe, tj. za devojčice i dečake mlađe od 15 godina, TIME ZONE porodične trke, u kojima će učestvovati sastavljeni od dva, tri ili četiri člana i FLY LONDON Trke na 100 m u kojoj će učesnici biti podeljeni na tri grupe – deca do 10 godina, deca od 11 do 15 godina starosti i stariji od 16 godina.

Najbolji vozači rolera dobiće nagrade koje su za njih pripremili brojni sponzori ove manifestacije, a pokloni u vidu majica biće deljeni svim posetiocima trka. Takođe, organizatori su pripremili i zabavni program u kom će učestvovati zrenjaninski dens klub "Freedance"  i beogradski "UMS studio".