Deca ih se plaše, ali obožavaju da čitaju priče o njima.

"Mali vampir" naziv je serijala koji je veoma popularan u svetu, a po kome su snimljeni igrani film, serije i pozorišne predstave. Od ukupno 20 naslova koji govore o neobičnom prijateljstvu dečaka Antona i dečaka-vampira Rudigera, dva su prevedena na srpski jezik, "Mali vampir" i "Mali vampir nema gde da spava".

"Mali vampir"

Devetogodišnji Anton je naizgled sasvim običan dečak, sa neobičnom strašću - obožava da čita priče o vampirima! Jedne subote uveče, na simsu prozora je ugledao pravog vampira! Jedino… bio je mali, i imao je smešno ime - Rudiger fon Šloterštajn.

Anton kreće u neobične noćne avanture sa svojim novim prijateljima. Otkriće da je letenje lako kao ronjenje, samo uzbudljivije. Saznaće da se deca vampiri uvek drže zajedno, i da nema nikog da ih neguje kada su bolesni od trovanja krvi. A onda će mama pozvati Antonove prijatelje na večeru... 

"Mali vampir nema gde da spava"

U drugoj knjizi iz serijala mali Rudiger biva isteran iz grobnice jer je njegova porodica shvatila da se druži sa ljudima. Mali vampir moli Antona da se preseli u podrum njegove kuće.... 

O piscu

Angela Zomer-Bodenburg je rođena u Nemačkoj gde je 1972. godine diplomirala na Hamburškom univerzitetu. Nakon završenih studija iz  pedagogije, psihologije i sociologije, 12 godina je radila kao učiteljica u jednoj nemačkoj osnovnoj školi.  Poslednjih 30 godina se bavi pisanjem i slikarstvom. Objavila je više od 40 knjiga, a edicija „Mali vampir“ koji obuhvata 20 knjiga za decu, prevedena je na 30 jezika, prema kojima su snimljene dve televizijske serije, jedan film i pozorišna predstava. Trenutno živi i radi u Novom Meksiku.  

Izdavač: Propolis books