Letnji period je idealan za popravke i neophodne radove na objektima u predškolskim i školskim ustanovama.

Gradska sekretarka za dečju zaštitu i obrazovanje Ljiljana Jovčić, izjavila je za Beoinfo da su trenutno prioritetni radovi u školama sanacije toaleta, krovova, fasada i dvorišnog prostora, dok je u predškolskim objektima važno higijensko krečenje i obnavaljanje tehnološke opreme u centralnim i distributivnim kuhinjama.

"Svi ovi radovi za cilj imaju obezbeđivanje što boljih uslova za boravak dece. Osim ovog segmenta, veoma nam je važna i saradnja između škola i predškolskih ustanova, naročito u delu koji se odnosi na pripremni predškolski program u trajanju od četiri sata. Mališani se na taj način navikavaju na prostor u kojem će provesti narednih osam školskih godina", rekla je Ljiljana Jovčić.

Neki od obnovljenih objekata ovog leta su Osnovna škola "Milena Pavlović Barili" u Višnjičkoj banji, vrtić "Lipa" na opštini Stari grad, vrtić u Bloku 61, Muzička škola "Josif Marinković".


U skladu sa finansijskim i vremenskim mogućnostima, i tokom septembra i oktobra nastaviće se radovi u pojedinim objektima u kojima borave deca.