Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banka matičnih ćelija Future Health otvorila pogon u Švajcarskoj

Future Health Biobank osim širokog spektra usluga koje pruža, kao što su prikupljanje matičnih ćelija iz krvi, pupčanika i mlečnih zuba, od sada svojim klijentima nudi i mogućnost izbora laboratorije u kojoj će se ti uzorci čuvati. ...

  Izvor: Foto: Thinkstock


Nakon laboratorije u Velikoj Britaniji, banka matičnih ćelija Future Health otvorila je i laboratoriju u Švajcarskoj i time postala jedina banka sa dva sertifikovana pogona u zemljama EU, sa razvijenom tehnikom obrade i čuvanja matičnih ćelija iz pupčanog tkiva, pupčane krvi i mlečnih zuba.


Ovo je odlična vest kako za postojeće klijente ove banke, tako i za buduće, obzirom da je ovo potvrda stalnog razvoja i kvaliteta. Klijenti ove banke mogu da sami izaberu u kojoj zemlji žele da sačuvaju svoje matične ćelije, uz prihvatljivost uzorka matičnih ćelija od strane svih klinika u EU koje se bave njihovom transplantacijom. 


Banka matičnih ćelija Future Health Biobank, prati nove trendove, koristi najmoderniju tehnologiju, postala je prva banka koja je, između ostalih, dobila Swissmedic licencu. Na taj način, pridržavajući se Deklaracije EU koja tretira i uređuje ovu oblast, omogućila je slobodan izbor klinike za transplantaciju svim svojim klijentima iz 53 zemlje sveta u kojima pruža svoje usluge. Ovo je veoma važno, imajući u vidu da su zemlje članice Evropske Unije, u svojoj deklaraciji iz 2004. godine, precizno regulisale ovu oblast. Između ostalog, navedeno je da je tretman sa matičnim ćelijama (to je cilj uzimanja i čuvanja matičnih ćelija) moguć jedino ako je uzorak sertifikovan po strogim propisima EU, odnosno da nosi sertifikat Nadležnog organa zemlje iz koje je Banka.

Matične ćelije su osnovne ćelije za izgradnju organizma. Njihova uloga je da se umnožavaju i transformišu u ćelije koje čine krv, kosti, tkiva ostalih organa, drugim rečima u sve ono što nas predstavlja kao fizičko biće. One mogu da se izgrađuju, definišu i regenerišu tokom odrastanja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica