Kako prenosi "The Hollywood Reporter", filmski studio "Volt Dizni" angažovao je scenaristu Džastina Marksa, koji je napisao scenario za film "20 hiljada milja pod morem", da napiše novi scenario, ovog puta za igrani film "Knjiga o džungli".

Rad na filmu je još uvek u ranoj fazi, tako da nema pojednosti, ali Dizni je u potrazi za režiserom.

Igrani film "Knjiga o džungli" biće zasnovan na delu Radjarda Kiplinga iz 1894. godine. Reč je o pripovetkama čija je radnja smeštena u Indiju, a radi se o dečaku Mogliju, kojeg su podigli vukovi, i njegovim prijateljima – medvedu po imenu Balu i panteru Bagiri.

Dizni je 1967. godine uradio animiranu adaptaciju knjige, koja je postigla veliki uspeh, a to je i poslednji film na kojem je radio "Volt Dizni", jedan od osnivača ovog filmskog studija.

Međutim, Dizni nije jedini filmski studio koji se bavi adaptacijom Kiplingove knjige. "Varner Bros" takođe ima nameru da napravi novi film, ali sa posebnim fokusom na glavnog junaka – Moglija.

Oba filmska studija koriste činjenicu da originalne priče o nestašnom dečaku nisu više zaštićena autorskim pravima i sada predstavljaju javno dobro.

Poslednja Diznijeva igrana adaptacija je "Pepeljuga", koju je režirao Kenet Branag. Glavne uloge tumačiće Lili Džejms, Kejt Blanšet i Helena Boham Karter.