Devetnaesti put zaredom preko 500 mališana iz Resnika učestvovaće u karnevalu povodom završetka školske godine. U pitanju je najposećeniji događaj na otvorenom u beogradskoj opštini Rakovica, a deo njega biće deca osnovnih škola, vrtića, sportskih i kulturno-umetničkih društava, plesne grupe, škole stranih jezika iz različitih delova Beograda i Srbije. Ovo će biti druga godina kako će u karnevalu učestvovati i štićenici Dnevnog boravka za decu i omladinu ometenu u razvoju. 

Svaka karnevalska  grupa predstaviće se kolektivnom maskom i u svom sastavu će imati najmanje 15 učenika. Njihov zadatak je da u okviru svog performansa, koji će trajati od dva do tri minuta, uz odabranu muziku i pripremljenu koreografiju, "ispričaju priču" koja se krije iza njihovih kostima.

Trupe će se okupiti u dvorištu predškolske ustanove "Jezerce" u 17 i 30 časova (ulica Edvarda Griga). Karnevalska povorka kreće u 18 časova i kretaće se na relaciji vrtić "Jezerce" - Dom zdravlja - TC Avala Grad, sa predstavljanjem na dve bine na kojima će izvesti mali performans. Glavno dešavanje je na platou TC Avala Grad, gde će biti gosti, saradnici i prijatelji manifestacije. 


Kompletnu organizaciju izvode đaci (sadašnji i bivši) i nastavnici Škole engleskog jezika "Rainbow". 


Posetioce će zabavljati dečji hor i Bane Lalić, pevač grupe MVP.