Narodno pozorište "Sterija" iz Vršca pod pokroviteljstvom Opštine Vršac organizuje interaktivne radionice pod nazivom "Teatar za novi svet". Ovim programom vršačko pozorište izdvaja se kao jedino u regionu koje je kreiralo program posvećen trudnicama. Program počinje u 10 časova, a podrazumeva sledeće radionice:

  • likovna radionica Ateljea "Morariu" - kolektivno slikanje peskom za decu i odrasle;
  • sportsko-dramska radionica Školice sporta "Pozor, sad" za decu predškolskog uzrasta;
  • prezentacija vežbi namenjenih ženama i trudnicama Vršačkog atletskog kluba 1926;
  • dramska radionica Škole glume Kulturnog centra Vršac i Edu teatra.
Svečano otvaranje biće u 11 časova, nakon čega će se u foajeu održati interaktivna tirbina u kojoj će učestvovati dr Tanja Vešović, načelnica ginekologije OB Vršac, prim. dr Ljubiša Grujić, spec. estetske hirurgije i dr Radmila Jovanović, spec. ishrane zdravih i bolesnih Zavoda za javno zdravlje Pančevo. Oni će odgovarati na pitanja svih zainteresovanih na temu zdravlja, trudnoće i lepote žena.

Nakon tribine sledi muzičko dramski intermeco u izvođenju glumaca vršačkog pozorišta Ivana Đorđevića i Monike Boldovine-Bugle u pratnji benda Brave Heart.

U 12 časova održaće se i psihološka radionica "Centra Prozor" posvećena trudnicama, sadašnjim i budućim majkama, a vodiće je psihološkinja Suzana Vemić.