Povodom otvaranja letnje sezone SC "Olimp", 25. maja u periodu od 12 do 15 časova, održaće se zabavne aktivnosti "Igre tajnog kraljevstva" inspirisane filmom "Čuvari tajnog kraljevstva 3D", koji se od 18. maja prikazuje u domaćim bioskopima. Pripremljene su atraktivne aktivnosti za stariju decu i kreativne radionice za najmlađe.

Biće organizovano pet igara - "Sačuvaj prirodu", "Upoznaj Narod lišća", "Pronađi čuvare tajnog kraljevstva", "Uredi svoje kraljevstvo", "Let u tajno kraljevstvo", a učesnike će voditi stručni tim animatora iz centra za animaciju dece "Čigra igra", u kojima će deca uzrasta od 6 do 14 godina moći da učestvuju u rešavanju tematskih zadataka i osvoje nagrade sa motivima iz filma "Čuvari tajnog kraljevstva 3D".

Cilj igre "Sačuvaj prirodu" je da učesnici u što kraćem roku očiste svoju okolinu, sklanjajući predmete od različitih materijala u odgovarajuće kante, razdvajajući papir, plastiku i konzerve. Ideja igre "Uredi svoje kraljevstvo" je da deca prepoznaju i povežu oblike lišća na panou sa slikama na datim karticama. U igri "Let u tajno kraljevstvo" učesnici će moći da pokažu svoje origami veštine, dok će u igri "Upoznaj Narod lišća" imati zadatak da povežu lik i ime junaka filma "Čuvari tajnog kraljevstva". Otkrivanje slike iz filma cilj je sklapanja slagalice "Pronađi čuvare tajnog kraljevstva".

Za najmlađe sugrađane, starosti od 3 do 6 godina, biće organizovane kreativne radionice. Uz podršku tima "Čigra igra" i pripremljene materijale, mališani će praviti svoj Narod lišća - junake filma "Čuvari tajnog kraljevstva 3D" i upoznati se sa tajnim životom biljaka kroz izradu stripa.

Ove igre osim zabavnog karaktera podići će svest o važnosti očuvanja prirode i podstaći dečju kreativnost.

Svi zainteresovani za učešće, mogu se prijaviti na adresu cuvari@mcf.rs do subote ili na mestu održavanja igara 25. maja.


Upoznajte ekipu animiranog filma Čuvari tajnog kraljevstva
Od autora blokbastera Ledeno doba i Rio stiže najnovije ostvarenje Čuvari tajnog kraljevstva. Iako je svetska premijera zakazana za danas, 24. maja, domaća publika već par dana ima priliku da uživa u 3D verziji nove animirane avanture. U video prilogu upoznajte ekipu koja je sinhronizovala ovaj film na srpski jezik.