Tradicija duga jednu deceniju se nastavlja. Ovog proleća, na trgu ispred Gradske opštine Zvezdara i Ustanove kulture "Vuk Karadžić", biće održan 11. po redu Dečji pozorišni festival.


U toku festivala, posetioci će imati priliku da vide 12 pozorišnih predstava iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koje će se takmičiti za neku od festivalskih nagrada.

Za bebe i njihove roditelje u izvođenju Dečjeg pozorišta Subotica – "Teatar u pelenama", biće prikazana predstava "Drvence", specijalno napravljena za najmlađu publiku.

Da ovo nije samo festival za decu pokazuje i to da će mladi pozorišni stvaraoci i studenti moći da prisustvuju četvorodnevnoj besplatnoj radionici Nikole Zavišića "Živa radionica primenjene drame i minimalnog pozorišta", kojuorganizuje ASITEŽ Srbije i Zvezdarište.


Pored ovoga, festival će biti obogaćen i drugim zanimljivim programima poput izložbe likovnih radova dece i mladih, kreativne radionice arhitekture, susreta sa stvaraocima za decu, muzičko plesne radionice...


Ako je pozorište igra (a jeste) i ako je igra od suštinskog značaja za razvoj deteta (a jeste), onda je jednačina jasna: pozorište je neophodno za odrastanje!