Tajna je u voćnom soku koji se u čokoladu ubacuje u obliku mehurića, a time se dobija lagana tekstura koja se topi u ustima.
"Otkrili smo hemijsku formulu koja će biti polazna tačka za proizvodnju zdravijih konditorskih proizvoda", rekao je nutricionista dr Stefan Bon. On se nada da će proizvođači slatkiša prihvatiti novu tehnologiju i da će praviti zdravije proizvode jer se ovaj način proizvodnje može primeniti na sve vrste čokolade – crnu, mlečnu i belu.
Tim istraživača sa Vorvik univerziteta je, do sada, napravio čokoladu sa sokom od jabuke, pomorandže i brusnice, ali ukus voćnih sokova neće dominirati u novim čokoladama jer ova tehnologija dozvoljava veliku fleksibilnost u kombinovanju ukusa.
Dr Bon navodi da, iako sadrži flavonoide koji povoljno utiču na organizam, čokolada ima visok nivo nezdrave masti i šećera, ali da će se to promeniti jer ćemo u budućnosti uživati u zdravoj čokoladi.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna