Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladi oboleli od raka na zimovanju na Kopaoniku

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) organizuje "ZimSki kamp ljubavi i nade", koji će se održati na Kopaoniku od 22. do 29. marta 2013. godine.

  Izvor: Foto: Shutterstock


U kampu će učestovati grupa od 20 adolescenata, uzrasta od 12 do 19 godina, instruktori skijanja, psiholozi i NURDOR-ovi volonteri.


Lečenje malignih oboljenja kod dece traje dugo i može biti izuzetno isrpljujuće i psihički i fizički, kako za obolele, tako i za njihove porodice. Rehabilitacija i ponovna integracija u društvo je takođe dugotrajan proces, jer deca tokom lečenja duži vremenski period mogu biti izolovana od porodice i prijatelja.


Cilj ovog kampa jeste pružanje psihosocijalne podrške obolelima, zatim psihičko i fizičko osnaživanje kroz razne socijalne, psihološke, kreativne i edukativne radionice kako bi im se olakšao povratak u društvo i normalan život.


Projekat će biti realizovan u saradnji NURDOR-a sa organizacijom "Prijatelji u nevolji", Tamarom Kusovac, Sportnetworkom, Skijalištima Srbije, Beosportom, raznim umetnicima i šoping centrom Ušće.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica