Četrnaest svetski poznatih bajki ispričane su na nov, jedinstven način od strane četrnaest najpoznatijih britanskih pisaca današnjice, koji su čitaocima ponudili svoju interpretaciju tradicionalnih priča i basni.

Bajke uvode decu u svet koji nastanjuju prinčevi, princeze, zle maćehe i dobre vile, životinje koje govore i nestašna šumska stvorenja, ali sve vreme podsećaju i na vrednosti prigušene savremenim načinom života, kao što su vrednosti iskrene ljubavi i prijateljstva, velikodušnosti, ljubaznosti, požrtvovanosti, poštenja, marljivosti, plemenitosti.

Kakva čudesa krije dvorac dvanaest sestara i zašto je jedna obična salata odredila Motovilkinu sudbinu? Šta biva kada se raspukne ogledalo koje iskrivljuje stvarnost i njegove krhotine se zariju u dečje srce? Kakva stvorenja žive u magičnim šumama i zašto najmlađi brat ima krilo labuda? Ovo su samo neka od sijaset sličnih pitanja na koja, pored Pulmana, svoje odgovore daju Džeklin Vilson, Majkl Morpurgo, Melori Blekmen, En Fajn, Adel Žera, Suzan Gejts, Džilijan Gros, Herijeta Brenfort, Melori Blekmen, Berli Doerti, Linda Njuberi, Alan Garner, Toni Miton i Kit Rajt. Kućica od svakojakih slatkiša, začarani zamkovi i ljudi, zle maćehe i dobre vile, životinje koje govore i nestašna šumska stvorenja, i moć ljubavi kao univerzalno oružje protiv zla, to su saznanja koja čekaju svakoga ko zaroni u magični kovčeg pun bajki.

Naslovnu ilustraciju za srpsko izdanje knjige "Magični kovčeg bajki" uradio je Stevo Mandić, a ilustracije priča potpisuje Marija Jevtić. Knjiga je objavljena u tvrdom povezu, na 304 strane.

Yumama i ProPolis Books vas nagrađuju!

Prva čitateljka koja na mejl: redakcija@yumama.com pošalje tačan odgovor na pitanje: "Koliko bajki sadrži knjiga "Magični kovčeg bajki"?, dobiće na poklon primerak knjige.

Pored odgovora, pošaljite nam i Vaše ime i prezime i kontakt telefon.