Izvor: Beograd.rs

Ivana i Zoran Blešić, roditelji blizanaca, ne kriju svoju radost i zahvalnost jer, kako su rekli, ovo je ostvarenje najveće čovekove želje. Ponosna mama Ivana kaže da ih lako razlikuje, i da nisu baš isti, jedan ima gušću i crnju kosicu, a drugi je za sto grama teži. Roditelji očekuju da će porodica biti na okupu u svom domu do petka. Srećni par je u braku osam godina, kažu da nikada nisu gubili nadu, pa to savetuju svim roditeljima koji se odluče da krenu njihovim stopama.


Predstavnici gradske vlasti su izjavili da je iz drugog pokušaja vantelesne oplodnje rođeno 75 beba, a iz trećeg za sada tri. Grad Beograd će pomoći roditeljima koji su uz pomoć ovog programa dobili prvo dete, da na isti način pokušaju da dobiju i drugo.

Takođe, otvoreno je i besplatno psihološko savetovalište za sve parove i pojedince koji prolaze kroz proces vantelesne oplodnje, koje se nalazi u Svetogorskoj 14. Kod žena u ovom procesu dolazi do velikih promena u organizmu, prvenstveno zbog hormonske terapije i sve to se odražava i na partnerske odnose. Uporedni projekat podrazumeva i edukaciju lekara i terapeuta, pa se predviđa da svaka zdravstvena ustanova ima po jednog zdravstvenog radnika obučenog za rad sa parovima koji prolaze kroz proces vantelesne oplodnje.