Premijera filma "Deda Mraz je pao na zemlju", praznična avantura o nestašnim klincima,  zakazana je za 1. decembar,  a premijeri će prisustvovati i deca iz Prihvatilišta, kojima je ulaznice obezbedio beogradski "Cineplexx".


Tokom vikenda od 12 do 17 časova posetioci bioskopa "Cineplexx" moći će da pogledaju i aktuelne filmove za decu i porodicu, kao što su "Tajna kuće krokodila", "Razbijač Ralf 3D", kao i film "Pet legendi 3D", kome će ovo biti prvi vikend prikazivanja.

Deo Porodičnog vikenda su i zabavni prateći programi. U sva tri bioskopa gostovaće mađioničari, balondžije, animatori, a mali posetioci će moći i da stvaraju u raznim radionicama. Mališane koji tada posete bioskope "Cineplexx" i "Vilin Grad" očekuje "Mali Politikin zabavnik" na poklon.


Kao i tokom prethodnih Porodičnih vikenda, obezbeđeni su popusti za članove Porodčnog film kluba.

O filmu:

Ben i njegovi roditelji su se preselili u drugi grad, gde njegova majka planira da otvori pekaru, nakon što se završe božićni praznici. Ben nije srećan u novoj kući, a u školi ne pronalazi prijatelje. U novom odeljenju sedi pored Šarlote, hipi devojčice koja je u stvari veoma arogantna. Jednog dana, međutim, Deda Mraz sa saonicama i irvasima pada sa neba direktno pred Benove noge. On beži od neprijatelja koji žele da upropaste praznike, a Ben i Šarlota treba da mu pomognu.