Juče je u Domu sindikata održana svečana dodela nagrada pobednicima konkursa "Snimi svoj film: moje školsko...", organizovanog povodom 8. Dečijeg filmskog festivala.


Film "Moje školsko Ultimate survival" je proglašen najboljim filmom, a nagradu, smart telefone za celo odeljenje, preuzeo je učenik Albert Nađ.

"Kada sam čuo za konkurs, ja sam počeo da pišem scenario, a onda su mi nastavnici i drugari pomogli da ga dopunim, pa smo po njemu snimili film o jednom nesvakidašnjem školskom danu“, rekao je Albert Nađ, predstavnik  odeljenje VIII 1 iz kikindske Osnovne škole "Sveti Sava".


Kao jedan od dva favorita fanova MCF Fejsbuk stranice,  film "Moje školsko društvo", nagrađen je vaučerima u vrednosti od 5000 dinara za kupovinu u "OfY" radnjama. Predstavnica odeljenja, Mina Trpković, je izjavila: "Mi smo snimili film kako bismo ovekovečili naše školske dane, jer se družimo već osam godina", i dodaje da će igračke koje kupe pokloniti deci bez roditeljskog staranja.


Tokom vikenda na 8. Kids festu u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu biće prikazani zanimljivi filmovi za decu i odrasle iz celog sveta. Cene karata, u zavisnosti od bioskopa i vrste projekcije (2D ili 3D), iznosi od 160 do 370 dinara.