Centar za edukaciju "Tvoja riječ" iz Banja Luke okuplja mališane sa lošijim sposobnostima na polju govora, pažnje, operativnosti mišljenja, socijalizacije i funkcionalne upotrebe stečenog znanja, a kojima je odložen polazak u osnovnu školu za godinu dana.


Dajte nam šansu  da postanemo đaci prvaci poruka je projekta "Predškolac", namenjenog deci sa teritorije BiH,

Svako dete ima pravo na optimalan razvoj, blagovremeno delovanje i uključivanje u društvo. O tome govore i sve Konvencije o pravima dece, a to je i glavna "nit" projekta Predškolac 

koji je ovaj Centar pokrenuo u tesnoj saradnji sa JU Centrom "Zaštiti me".

Cilj "Predškolca" je da se uz stručnu pomoć deca, kojoj je prolongiran polazak u školu, edukuju, rehabilituju i socijalizuju, ali i da se članovima njihove porodice pomogne da se na odgovarajući način nose sa ovim problemom.

Projekat su podržali Administrativna služba grada Banjaluka, Ombudsman za decu Republike Srpske, Centar dečijih letovališta i oporavilišta grada Beograda i Specijalistička ordinacija dr Selaković iz Beograda.


Generalni sponzor "Predškolca" je Mikrokreditno društvo Mikrofin, a medijski sponzor je RTRS.

Centar za edukaciju "Tvoja riječ" uputila je poziv svim donatorima, sponzorima, društveno odgovornim kompanija i ljudima "velikog srca" da finasijski pomognu ovaj projekat.